Trener Leko o pobjedi nad Lokomotivom: Sretan sam i zadovoljan, ali sutra će biti kamen!

Hajduk je danas slavio na Poljudu protiv Lokomotive rezultatom 1:0, strijelac jedinog pogotka je bio Emir Sahiti. Ova pobjeda će sigurno dati krila momčadi Hajduka, jer ih u Nedjelju čeka derbi s Dinamom. Susret s Lokomotivom je prokomentirao trener Ivan Leko.

Sretan sam i zadovoljan, kao i igrači, ali sutra će biti kamen. Navikneš živjeti da su ti dvije tone na leđima. Ako to ne možeš, nisi za raditi u Hajduku. Priprema utakmice je bila jako teška. Momci su ginuli, a onda te sreća pogleda. Opet imamo psihološki tik. Zabili smo gol, VAR ga poništi. Drago mi je da nas je pogledalo, sreća se zasluži. Mislim da smo bili bolji i da smo zaslužili pobjedu. Možemo malo uživati, a onda glavu dole i spustiti se u rudnik.

Bila je muka. Prvi razlog je psihološki. Kada se izgube dvije utakmice unese se nemir. Drugi problem je nažalost vrijeme i naš teren je očajan. Nama balun ne ide po terenu. Bila je bakterija pa vrućina, sada poplava. To je ogroman problem. Puno sam bodova izgubio kada je bio loš teren, a puno dobijao kada je teren bio dobar. Nama Lokomotiva ne paše. Igraju jako direktno. Lani su nas izmeli, mogli su nam tada dati još pet golova. Svaka čast njihovom treneru. Svaki prijelazni rok prodaju mu dva-tri igrača, a on izmisli nove mlade talente. Igraju dobar, pošteni nogomet koji ja volim gledati.

Nedjelja i Dinamo?
Najbitnija utakmica, najveći derbi. Mi smo dobri, oni su dobri. I mi i oni želimo puno. Bit će pun stadion. Mi ćemo biti ludi, oni će htjeti pokazati inat. Želim uživati u treninzima tjedan dana, a onda što Bog da.

Trajkovski i Žaper?
Tri mjeseca imamo tu priču. Svako malo imamo nekoga uključiti. Prije bi Moufi i Vadis ulazili s klupe, vidiš da je to nešto. Sada je to isto i s Trajkovskim i Žaperom.

Strijelac Sahiti?
Vjerujem da netko gore sve vidi. U prvih deset susreta imao je nula golova i asistencija. Kao trener bi ga trebao maknuti. Ali kada ga vidim na treningu kako ‘dimi’, rekao sam da ga neću maknut. Neka maknu mene, ali ja njega neću maknuti. Volio bih da mu se sada otvori, i da nastavi biti ponizan. Drago mi je da ga nisam maknuo.

Kakva je pouka ovog tjedna i današnje utakmice?
Nastojim učiti svakog dana. Biti danas bolji nego jučer, sutra biti bolji nego danas. Kada prestaneš biti samokritičan onda je gotovo. Ako ne ideš životom i nema strasti i energije da je svaka utakmica finale Lige prvaka onda se ne vidi kvaliteta. Kada dobiješ devet za redom priča se o rekordima, a to nije bilo ni blizu tako dobro. Imamo dobru ekipu i kvalitetu za pobijediti dosta utakmica u HNL-u kada ideš životom

By | 2023-09-23T23:52:08+02:00 23.09. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment