Ivan Leko pred derbi s Dinamom: Veselimo se , čeka nas maraton od 36.kola! !

Hajduk sutra od 20 sati gostuje na Maksimiru kod prvaka Dinama. To će biti prvo kolo nove sezone Supersport HNL. Prije 6 dana su se isti protivnici susreli u Superkup susretu, gdje je Dinamo slavio s 1:0 pogotkom Martina Baturine. Pred novinare je danas stao trener Bijelih, Ivan Leko

Htio bih na početku reći dvije riječi o tragediji koja se dogodila u Zagrebu. Kada si non-stop u nogometu…U takvim trenucima vidiš da nogomet nije životno bitan. Upućujem sućut ljudima koji su u teškim problemima. Nadam se da će se što prije rekuperati i da će se takve stvari što manje događati.

Leko je također prokomentirao jučerašnju podršku na Torcida kupu

Lijepo je bilo, puno ljudi, emocija. Osjećaš iskrenost, posebnu emociju navijača, svih ljudi. To nam stvara dodatnu motivaciju i odgovornost za sve nas da bi prezentirali klub na najbolji mogući način i da bi na terenu napravili sve za pobjede.

Kakva očekivanja od ove sezone ima kazao je….

Puno se veselimo. Čeka nas maraton, 36 utakmica. Trenirali smo, pripremali smo se. Prije Superkupa nismo znali gdje smo. Mislim da smo mogli puno toga naučiti. Po mom osjećaju smo bili al-pari, a izgubili smo. To je poruka. Mi da bi pobijedili u Maksimiru trebamo biti još bolji.

Hoće li što mijenjati u odnosu na Superkup susret?

Imamo još jedan trening, ali imamo grupu od 22-23 igrača. Radimo puno da bi svatko od igrača dignuo. Kada je tako, onda se i ekipa diže.

Optimist je pred sutrašnji susret, te kazuje ….

Dinamo dominira 20 godina, ali i tome će jednom doći kraj. U Superkupu smo bili dobri, ali smo izgubili.

Koje su slabosti Dinama, te kako ih iskoristiti?

Sve ekipe imaju svoje vrline i mane. Bit je da sakrivaš mane i igraš na vrline. Jako se dobro poznajemo, nema prevelikih tajni. Uvijek na kraju dođemo do toga da od 90 minuta možeš dominirati 70, ali je nogomet kao boks. Možeš biti bolji pet minuta i zabiti gol. Bit je kada si bolji da moraš to iskoristiti.

Jeli svjestan koliko znači ekipi nakon isključenja?

Tužan sam što se ovaj tjedan previše vremena i energije gubi na druge stvari. Mogu reći da tu priču od mene nećete više vidjeti, koliko god ja ovdje bio. Igrači trebaju biti glavni akteri, da pričamo o Livaji, Petkoviću, Pukštasu i Krovinoviću. Napravit ću sve sa svoje strane da nemamo ovakav tjedan. Pajač? Sudio nam je uvijek dobro, po osjećaju. Ne volim pratiti tko sudi. Sudac je tu kao partner, da pomogne da bude dobra partija. Vjerujem da će Pajač odsuditi dobro, ali treba imati i malo sreće, kao igrač i kao trener.

Kakve taktičke promjene možemo očekivati sutra?

Ne očekujem ogromne promjene. Uvijek će biti dva-tri detalja s naše ili njihove strane. Velike ekipe kao što su Hajduk i Dinamo žele isprofilirati svoj stil i način igre. Par detalja uvijek odradi razliku. Ali, prvenstvo je maraton. Naša motivacija je ogromna, ali Dinamo želi isto. Moramo i želimo bit na maksimalnom nivou.

Prati li zbivanja kod ostalih HNL klubova?
-Pratim sve. Nogomet je život, pratiš sebe, protivnika, sve gledaš. U zemlji u kojoj radiš, okolo, trendove.

Vraća se Marko Livaja, Dinamo je upitan Luka Ivanušec….

Ivanušec je među tri-četiri najbolja igrača Dinama, ali mi smo jači s Markom nego bez njega.

Koliko su spremni novi igrači?

Imamo ogromne nade u njih. Vjerujemo da trening treba biti konkurentan. Šteta što su došli malo kasno, ali moglo je biti i gore, mogli su doći 25.8. Sigurno su bolji nego prošli tjedan. Vjerujem da će što prije doći na pravi nivo.

Kako komentira odlazak Frigana u ”njegovu” Belgiju?

To je dobra liga, svi je zovu mali Premier. Otišao je u mali klub koji je dobio turske investitore. Imaju odličnog trenera, moje je godište, pitao me za Frigana prije par tjedana. Vjeruju da je pravi igrač. Želim mu puno sreće, neka bude maksimalno ozbiljan. Ako se tamo uspije dokazati za njega su otvorena vrata liga petice.

Foto: Luka Mladinić

By | 2023-07-20T22:36:40+02:00 20.07. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment