TRENER LEKO NAKON PROLASKA U POLUFINALE KUPA HRVATSKE

Trener Ivan Leko nakon prolaska u polufinale u Supersport Hrvatskog nogometnog kupa.
– Bilo je jako teško pripremati utakmicu. Ovo je bitna pobjeda, ogromna. Svi znamo da je po tradiciji ovdje Hajduk teško pobjeđivao. Zaslužena pobjeda. Momci su u kritičnom momentu odigrali pravu mušku utakmicu. Bili smo dobri, koncentrirani. Imali smo tri-četiri velike šanse. Mogli smo i ranije riješiti utakmicu. Velike čestitke svima jer je svima koji osjećamo i volimo Hajduk bilo jako teško. Iza nas su jako teški tjedni, a pogotovo zadnja tri dana, momčad je odreagirala baš dobro, muški.
– Bilo je teško podići momčad. Nastojali smo biti normalni, razgovarati normalno kao ljudi. Stvar je obraza, ponosa. Nismo mi majstori, ali nismo ni loši kako izgleda. Bilo mi je bitno vidjeti reakciju. Bilo je tu nešto i dobrog nogometa, tako da smo u svakom slučaju jako zadovoljni s ovom utakmicom.
Može biti da je i do promjene sustava. To je stvar vjere i percepcije. Čim kažeš ‘igramo s tri’, igrači postanu nervozniji. Očigledno smo se trebali ranije prebaciti na to. Ako gledamo europski nogomet, sustav s tri ne igraju baš male ekipe. Hajduk je svoje dvije titule, 2001. i 2005., osvojio s tri igrača u posljednjoj liniji. Momci se bolje snalaze s četiri, što su danas i pokazali. Vjerojatno će ostati tako i ubuduće.
Luka Vušković je zabio bitan gol. Kada stavite klinca od 16 godina bit će jako loš ili jako dobar. Bio je jako dobar. On je ogroman talent. Nisam nikad vidio boljeg igrača sa 16 godina i šteta je tom momku ne dati igrati.
By | 2023-03-01T21:01:01+01:00 01.03. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment