Tudor uoči Koprivnice: Idemo biti dobri protiv dobre ekipe!

Dan uoči Hajdukovog gostovanja u okviru 22.kola HT Prve lige, na Poljudu je održana press konferencija na kojoj je trener Igor Tudor najavio susret Slaven Belupo – Hajduk…

Kakvo je stanje i ozračje u momčadi? Ima li ozlijeđenih, nekih na koje ne možete računati u strašnjem susretu?

– Atmosfera je super što me jako veseli. Onakva je kakva treba biti – radna, cijeli tjedan. Imali smo nekih problema po pitanju viroza, vidjet ćemo još danas tko je, tko nije. Stipe Radić nije tu zbog loma nosa, Mujakić zbog crvenog kartona. Konstantno u zadnjoj liniji nekakvi problemčići, nikako da se standardiziramo. Prijelazni rok je još dva-tri dana i eto, veselimo se da će to biti gotovo jer se uvijek može nešto izdogađati. Fokus je na radu, na daljnjem rastu. Imamo dvije pobjede u dvije utakmice, dva „clean sheeta“, što bi rekli Englezi. U tom nekom pripremnom razdoblju isto smo imali tri-četiri utakmice bez primljenog gola. To veseli, to je uvijek jedna snaga, bitno je. Idemo rasti dalje, nijsmo ovdje došli zbog dvije-tri utakmice. Bitno je da se u jednom dužem periodu vidi napredak koji je zadužen za ostvarivanje rezultata koje želimo imati.

Koliko ste uspjeli analizirati Slaven Belupo, kako pripremate momke? Na što najviše trebaju obratiti pozornost?

– Slaven je jedna dobro organizirana momčad s jednim trenerom koji je toj ekipi dao glavu i rep. Jedna ideja igranja iz zadnje linije, jedno visoko napadanje protivničkih ekipa, agresija koja nije na lošem nivou. Ekipa koja je, gledao sam protiv Dinama i Rijeke, parirala. Tako da, ti porazi koje su imali, nisu mjerilo njihove kvalitete. Mislim da se radi o jednoj ozbiljnoj momčadi i da će biti baš jedna dobra utakmica.

Hoće biti nekakvih rošada u sastavu?

– Vidjet ćemo. Mujakića i Stipe nema, to je sigurno da njih neće biti, za ostale ćemo još vidjeti nakon današnjeg zadnjeg treninga.

Da se zadržimo na toj zadnjoj liniji, je li Dimitrov u konkurenciji?

– On putuje, u konkurenciji je.

Je li ovo prilika da Mario Vušković dobije minute, dugo je najavljivan, čeka ga se, on trenira?

– Je, Mario je tu u kadru, međutim dolazi nakon duge pauze pa su tu pripreme koje on nije obavio s momčadi. To mu je jedini hendikep s obzirom da su drugi bili tu i da su usvojili neke stvari. Trenutačno su neki drugi igrači ispred njega u prednosti, nije to baš tako lako doći u konkurenciju s ostalima nakon duge pauze i velike ozljede koju je imao. On se još treba dizati i bit će tu.

Pojavile su se nekakve informacije oko viroza. Caktaš, Nejašmić, Blagaić…Kakva je situacija u veznom redu?

– Doktori to sve kontroliraju cijeli tjedan, upoznati su sa svime. Vidjet ćemo još danas, zadnji dan, kakva je situacija.

Piše se da Nejašmić odlazi…

– Prvi put to čujem, evo sad su me maloprije izvijestili da je to medijski popraćeno, organizirano, kako i doliči. Lijepo je popraćeno, to tako i treba biti za svakog igrača Hajduka. Svaki igrač je bitan, svaki igrač je najbolji i u redu je da to tako bude. Ovo što sam maloprije rekao za prijelazni rok, svi treneri ga ne vole jer nemaju mir i to je to. Ono što sam rekao po pitanju Neje, mogu ponoviti sve od zadnjeg puta. Za mene je najbolji kao i svi ostali igrači.

Spomenuli ste kako je Slaven Belupo ozbiljna momčad, možemo li očekivati Hajduk iz onog prvog dijela utakmice protiv Lokomotive, moćni, jaki, agresivni?

– Pa slušajte, imamo tu neku svoju priču i idemo dalje. Budući da se uvijek rade analize i vidim da se ovdje s godinama povećao taj broj stručnjaka, svaki laik će reći da smo prvo poluvrijeme imali, onda smo drugo fizički pali. Onda ja mogu donijeti fizičke rezultate trčanja s utakmice i GPS-a i reći da je, recimo, Hajduk u drugom poluvremenu imao 4 200 metara visokog inteziteta trčanja, a to je jedino bitno u nogometu, a prvo poluvrijeme 3 800. Znači drugo poluvrijeme je 400 metara više. Nogomet je takav kakav je, ako si ti prvo poluvrijeme bio toliko dobar da oni nisu došli u 16 metara doslovno, a drugo poluvrijeme došli dva puta, to ne znači da si ti trčao manje. Vidiš da si trčao više. Nogomet je takav, postoji psihološki moment, postoji kvaliteta protivnika koja je možda drugo poluvrijeme došla više do izražaja. Po meni, mi smo na dobrom putu, ono što sam rekao maloprije, mojih 6-7 utakmica koliko sam ovdje, mislim da smo primili dva gola , ako se ne varam, dvije su službene i 4 prijateljske. To je po meni vrlo bitna stvar. Nije lako mijenjati navike mentaliteta igrača u mjesec-dva, to su stvari koje se akumuliraju godinama. Momci su to dosta dobro prihvatili i idemo dalje.

Taj problem koji se sad pojavio, vi ga zovete medijskim… Imate li možda problem u svlačionici, neke klanove? Je li to nekakva menadžerska priča? To je ono što se sada valja vani…

– Ma ne, to su gluposti. Normalno je da svaki menadžer, i veliki i mali, brani i navija za interese svog igrača. Prvi put kada vidim takvo nešto, figurativno rečeno, zadavit ću sve koji će staviti svoje osobne interese ispred interesa ekipe Hajduka. Jako sam budan, ne samo ja, nego cijeli klub, Mario Stanić i Ivan Kepčija. Jako smo oprezni na te stvari koje su se možda događalae u prošlosti, ali više neće.

Spomenuli ste rast, a lakše i brže se raste s pobjedama. Možemo li to očekivati u Koprivnici?

– Mi se nadamo. Kažem, došli smo tu na duži period, napraviti jedan rast. Idemo biti dobri protiv jedne dobre ekipe. Dobro sam pogledao njihove utakmice, nije to bezvezna ekipa.

Rekli ste da nijedan trener ne voli prijelazni rok, ali to nisu samo odlasci, nego i dolasci. Postoji li mogućnost dovođenja nekog brzog špica, napadača, je li ta situacija ovisi samo o situaciji s Jairom? Je li dolazak novog napadača uvjetovan odlaskom Jaira?

– Dobro pitanje, ali ne mogu dati odgovor jer ga ne znam ni ja. To je tako u nogometu uvijek, komplicirano. Ajmo pogledati još ova dva-tri dana što će se dogoditi. Trener se uvijek zabrinjava ne u ovom in, nego u onom out. Izlazna stavka ga malo više brine.

 

Foto: Luka Mladinić (Hajdučki portal)

By | 2020-02-14T16:16:36+00:00 14.02. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment