Tudor uoči Lokomotive: Sedam utakmica – sedam finala!

Nakon poraza od devetoplasiranog  Varaždina u prethodnom kolu, Hajdukovci već u nedjelju imaju priliku isprati „gorak okus“ od te utakmice. U okviru 30.kola HT Prve lige Bijele raspored vodi „na noge“ Lokomotivi – izravnom konkurentu za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Uoči te utakmice, danas je održana press konferencija trenera Igora Tudora, ponovno preko Zoom platforme, a govorilo se o atmosferi nakon Varaždina, Lokomotivi, ali i o cilju u sljedećih sedam utakmica…

Situacija je takva kakva je… Razmišljate li o kakvim promjenama u formaciji?

– Situacija je kao i svaki put nakon poraza u svakoj nogometnoj ekipi. Za one koji su pravi je motivirajuće, za one koji nisu nije. Stavili smo to iza sebe, hvala Bogu – sljedeća  se igra vrlo brzo, u Kranjčevićevoj u nedjelju. Izvaditi ponos, izvaditi svoju kvalitetu, pripremiti se najbolje što možemo i otići tamo odigrati jednu pravu utakmicu.

Što je s ovom pozicijom koju je igrao Hamza? Njega sada nema zbog kartona…

– To ćemo vidjeti, ne bi imalo smisla sada govoriti tko će igrati, da ne bi Tomiću olakšali posao. Vidjet ćemo još ova dva dana, danas i sutra ujutro, i onda krećemo na put.

Nakon Varaždina ste ostavili dojam jako razočaranog čovjeka…Što Vas je najviše rastužilo?

– Najviše me pogodio poraz. I dojam, koji nije bio nešto pretjerano dobar. Međutim, u nogometu je lijepo što odmah slijedi nova prilika tako da idemo izvući pouke iz te utakmice i biti bolji u nedjelju.

Jeste li razgovarali s predsjednikom Brbićem i Stanićem, što su Vam oni rekli?

– Naravno, razgovaramo svakodnevno i svi smo na istom tragu. Ima još sedam utakmica do kraja, u vrlo kratkom vremenu. Sedam finala. Nalazimo se na bod od Rijeke, s tim da Rijeka dolazi ovdje još. S tom pobjedom, Hajduk je u kvalifikacijama za Ligu prvaka. To bi bila jedna fenomenalna stvar. Kažem, sedam finala, svi su u igri – i Osijek, i Lokomotiva, i Rijeka, i Hajduk. Idemo odigrati ovo do kraja i vidjeti tko je bolji. Motiv za sve, dolazi publika, s Rijekom i Osijekom igramo kod kuće. Svi će još „prosipati“ bodove, kao što su i dosad. Dinamo, Lokomotiva, Rijeka i Osijek – svi su oni imali i dobrih, i loših utakmica. Ovih mjesec dana će vrlo brzo proći i sve će biti jasnije, a onda ćemo sjesti svi zajedno za stol i vidjeti  što i kako dalje.

Prije koji mjesec ste govorili kako se prvenstvo neće rješavati u velikim utakmicama… Jeste li još pri toj konstataciji da se neće rješavati u takvim međusobnim ogledima?

– Pa, sad ovako gledajući, činjenica je da su sad ove utakmice sve bitne, i male i velike, s obzirom da je puno ekipa jako blizu jedna drugoj. Bitan je raspored, bitan je moment. Sve je bitno. Rekao sam i momcima – idemo izvaditi ponos, idemo odigrati ovih šest, sedam utakmica čisto na rezultat , postati jedna tvrda momčad kojoj je teško zabiti gol. To je cilj koji bi trebao biti u ovim  idućim utakmicama. Napraviti čisto jednu natjecateljsku ekipu koja će igrati za to drugo mjesto i „dočepati“ se tih potrebnih bodova. I, ja sam uvjeren da ćemo to na kraju i ostvariti.

Rekli ste da treba izvući pouku… Koja je pouka iz ove utakmice s Varaždinom? Što ste rekli momcima kada ste ih prvi put vidjeli nakon ovog poraza? Kako ih motivirati?

– Nema vremena puno za analize, to će biti vremena kada završimo. Nakon ovih sedam utakmica ćemo vidjeti tko je što, gdje i kako, onda ćemo biti svi pametniji. A, do tada se trebamo fokusirati na iduću utakmicu i to je to.

Kakva je atmosfera u momčadi? Ulog je veliki, pogotovo nakon ovih vijesti UEFE da se igra samo jedna utakmica, onda Hajduk ima veću šansu…

-Fenomenalna stvar, to se rijetko događa. S tim je, dakako, i ulog veći i obaveza je veća.

Malo o Lokomotivi – nezgodna momčad koja je čvrsta i naprijed, i nazad…

– Nezgodna utakmica, ja uvijek volim kada je netko u tako super momentu, ali mi smo evo u lošem.  Ja to gledam kao izazov i priliku. Tamo je teren, idemo pokazati da to baš i nije tako. Očekujem jednu tvrdu i dobru utakmicu, s dobrim igračima s jedne, i s druge strane. Neka pobijedi bolji.

Malo ste tanki u obrani – nema Mujakića i Simića, pa i Hamze kao zadnjeg veznog…

– Vidjet ćemo, pripremit ćemo se. Kažem, najpametnije i najbolje što se može u ovom trenutku. Izaći ćemo s adutima koje imamo i očekujemo jednu dobru utakmicu protiv Lokomotive koja ne igra zatvoreno kao ove zadnje tri ekipe. Očekujemo da će biti i više prostora za nas. Ključ je riješiti kontru njihova dva-tri igrača, i, ako uspijemo u tome, onda smo napravili jedan dobar dio posla.

Prva je to utakmica s publikom nakon dugo vremena, koliko će to utjecati na sve?

– Ja vjerujem da hoće, i nadam se da ćemo s dolaskom publike okrenuti jednu novu stranicu.

Nekakva poruka navijačima koji su „grintavi“, željni pobjede i boljih igara…

– Radimo na tome. Legitimno je da su navijači ljuti i grintavi.

By | 2020-06-20T02:03:23+02:00 19.06. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment