UŽIVO: MNK Novo vrijeme Apfel – AC Omonia 5:2

MNK Novo vrijeme Apfel – AC Omonia Nicosia 5:2.  Makarska , Gradski sportski centar. Suci: Cedric Pelissier (Francuska) Aleš Močnik Perić (Slovenija). Delegat: Tai Regel Pundik (Danska) Kontrolor suđenja: Pedro Angel Galan Nieto (Španjolska).

Strijelci: 1:0 Fidelšek (17′) 2:0 Fidelšek (17′) 3:0 Lucas (26′) 4:0 Lucas (31′) 4:1 Mantelli (33′) 5:1 Horvath (34′) 5:2 Mantelli (36′)

Najbolji igrač: Matej Fidelšek

Novo vrijeme Apfel: Herceg, Osredkar, Kakazić, Musinov, Fideršek / Bašković, Anderson, Lucas, Pašalić, Sokol, Bajrušović, Horvath, Babić. Trener: Tomislav Horvat

Omonia: Skapylis, Mantelli, Diniz Pereira, Manoli, Ionnou / Stylianou, Pavlou, Lakoufis, Stylianou, Wanderson, Loizou, El Kabbe. Trener: Constatinos Christodoulou

Futsal Liga prvaka po drugi puta došla je u grad podno Biokova na radost navijača i ljubitelja ovog sporta. Grad je ovih dana “disao” u tom ruhu. Plakati, baneri, letci sve je pozivalo da se dođe na futsal spektakl i da se da potpora domaćoj momčadi. U svoju prvu utakmicu ovog turnira Makarani su krenuli hrabro. Brojne prigode Novog vremena su se redale ispred vrata Skampylisa ali se mreža nije tresla. Andreson je bio sam ispred vrata a Lucas i Babić su pogađali stative ali ništa od promjene rezulata. Novo vrijeme je visokim pressingom diktiralo tempo i nastavljao sa prigodama. Trener Omonije je reagirao uvođenjem igrača vratara samo nakon osam minuta igrepa je i njihova jedna akcija odsjela na stativi Hercega. Novu veliku prigodu nakon uigrane akcije imao je osredkar ali pet minuta prije odmora njegov prizemni udarac prošao je pored stative već savladanog Skampylisa. A onda se otvorilo. Prvo je Fidelšek udarcem  sa desetak metara, na pas Musinova “pobušio” vratara Omonije da bi isti igrač sa svoje polovice terena pogodio prazna vrata jer su ciprani pokušali igrati igrača-vratara. S tom prednošću se otišlo na odmor. Na otvaranju drugog dijela opasno je prijetio Osredkar ali lopta koja je bila blizu linije nije našla put do mreže, kao i šut Kazazića minutu potom. Kakav je virtuoz Lucas pokazao je u 26 minuti kada je jednu akciju okrunio prekrsanim pogotkokm petom uz ovacije cijele dvorane za 3:0. Omonia je imala kazneni udarac s 10 metara kojeg je obranio bašković koji je samo za taj udarac stao na vrata. Na konta strani je stigla kazna jer je Anderson asistirao Lucasu i već je 4:0. Novi kazneni udarac s 10 metara označili su suci pa je Bašković ponovno išao na vrata. Ovog puta Mantelli je bio precizan izvođač te je samanji rezultat. Kazazić jer bijegom po lijevoj strani asistirao Horvathu za novi pogodak Novog vremena i povratak na plus četiri. Mantelli je svojim drugim pogotkom još jednom smanjio prednost. Do kraja bilježimo i lijepu prigodu Bajrušovića glavom na pas Lucasa ali nije to išlo u okvir. Zaluženo je slavio makarski prvak i time došao do željena tri boda s ciljem prvog mjesta u ovoj rundi UEFA Futsal Lige prvaka. Prvo ime susreta je svakako Matej Fidelšek koji je sa prva dva pogotka usmjerio vodu na mlin Novog vremena Apfel i trasirao put u pobjedu.

By | 2019-10-08T22:03:57+02:00 08.10. 2019.|dalmatinski-balun, futsal|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment