Vukas uoči Osijeka:  Idemo sa srcem i kvalitetom u Osijek napraviti dobar rezultat!

U okviru 2.kola HT Prve lige Hajdukovce očekuje gostovanje na Gradskom vrtu. Momčad će u toj utakmici voditi stručni stožer u nešto drugačijem sastavu nakon što je Igor Tudor po drugi put napustio klupu Hajduka. Ulogu glavnog trenera preuzet će Hari Vukas, a njegovi pomoćnici bit će Jurica Vučko i Toni Golem, koji je bio trenera juniora II, a ima iskustvo rada u stručnom stožeru prve momčadi još od mandata Željka Kopića. Utakmica je na rasporedu u 17:55 sati, a evo što Vukas kaže uoči tog susreta…

– Prije svega bih se zahvalio Igoru, ipak smo mi svi došli s njim. Zahvalio bih mu se na svemu do sada, i na podršci koju nam je dao nakon ovog odlaska. Želimo mu puno sreće i uspjeha u novom klubu, on je to zaslužio, sa svojim predanom radom i svime ostalim. Isto tako bih se zahvalio ljudima u klubu koji su nam dali podršku, stali iza nas i dali mogućnost da nastavimo ovim istim putem.

Vremena nema, utakmica na Gradskom vrtu već je sutra u 17:55 sati…

– Je, svi znamo koliko je gostovanje u Osijeku uvijek bilo zahtjevno. Jednostavno, nema lakih utakmica, tu je zeleni teren, igrači izlaze i pokazuju svoju najbolju sliku. I, to je jedina priča.  Sve ove priče okolo, vani izjave, pripreme i sve ostalo pada u vodu kada se dođe na teren, onda je to sasvim jedna druga priča. Imamo par izostanaka klasičnih, znači to je Diamantakos koji mora odraditi još jednu utakmicu zbog tih kartona, imamo ozlijeđene Eduoka, Simića, Krekovića i Teklića, a Stipu Radića ćemo „spustiti“ za B ekipu da igra u nedjelju. Svi ostali su spremni i orni, čekaju utakmicu.

Kakvu utakmicu možemo očekivati u Gradskom vrtu?

– Pa, već sam u uvodu rekao, znamo svi kako je Osijek dobar u Gradskom vrtu. Nažalost, neće biti publike, a nama je to uvijek žao jer nogomet se igra zbog publike. Sad, kome će to biti otežavajuća okolnost, mi ne znamo – nama je to sigurno teško tu na Poljudu, vjerojatno je i Osijeku. Nema tu puno neke velike pripreme, ekipe se znaju. Oni su ostali bez nekih igrača u vrhu napada, sigurno da će to nadomjestiti s nekim drugim igračima. Pogledali smo utakmicu koju su igrali u prvom kolu… Jednostavno, izaći na teren i neutralizirati Osijekovu agresivnost i njihove dobre strane koje imaju. Biti pametan i kompaktan, djelovati kao ekipa, na najbolji mogući način iskoristiti kvalitetu koju imamo i napraviti dobar rezultat.

Stručnom stožeru priključili ste i Tonija Golema…

– Je, Toni Golem je bio tu u mlađim kategorijama, na brzinu smo se dogovorili da se priključi stručnom stožeru. Nastavljamo dalje svi praktički kao ista ekipa i kažem, idemo napraviti prave stvari. Idemo sa srcem i svojom kvalitetom gore u Osijek napraviti dobar rezultat.

Vremena baš i nije bilo, ali očekuju li se kakve promjene?

– Malo je bilo vremena, ali ne trebaju se tu sad očekivati ne znam ni ja kakve promjene. Vjerojatno će tu biti nekih malih sitnica, korekcija u igri i to je sve. Nije to ništa revolucionarno ili nešto drugačije, kažem – jedno je priča, a sigurno je da treba imati plan igre kada imaš balun i kad si bez baluna. Kažem, najbitnija stvar je ta kompaktnost, neutraliziranje te njihove agresivnosti i tih dobrih njihovih stvari. A ovo prema naprijed – imamo dovoljnu kvalitetu da možemo biti jako opasni.

By | 2020-08-22T16:43:25+02:00 22.08. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment