Derbi koji to nije bio!

Kad jednom klubu ne dozvoliš ulazak navijača na derbi, time si poništio njegov značaj. Opet neka nova pravila i glumljenje stogoće na navijačkom korpusu splitskog kluba. Moram priznati da zbog toga i ovaj tekst ima dimenziji manje.

Nogometno gledano, prvo poluvrijeme oprezno s obje strane uz kontoliranu igru i mali broj prigoda. Drugi dio Dinamo je otvorio pogotkom Petkovića koji je ostao sam u petercu i lako poentirao. Nakon ulaska Livaje, “zlatni” su bili puno opasniji. Prvo je Livaja zabio, a VAR poništio pogodak zbog diranja lopte i ruke našeg napadača. Veliku prigodu za poravnanje promašio je Mlakar, a bio je sam pred Livakovićem.

Bakljada navijača Dinama donijela je deset okruglih minuta sudačke nadoknade dobrog Kolarića u kojima je opet Hajduk prijetio, ali po drugi put Mlakar ne uspijeva naciljati mrežu. A onda opet, a tko drugi nego Marko Livaja na asistenciju Krovinovića, pogađa za poravnanje i pokazuje koju vrijednost ima. Ovaj dres nakon utakmice ide onom dječaku kojem su sinoć Dinamovi navijači skinuli dres s baš Livajinim imenom. Grgić je glavom imao prigodu koju nije realizirao za pobjedu. Za razliku od njega Oršić i Baturina su pogađali u dvije zadnje minute i donijeli tako pobjedu domaćinu.

 

Mario Jurić

By | 2022-05-23T11:44:59+02:00 23.05. 2022.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment